Typhoon’a elektronik harp kabiliyeti

Roketsan-ATMACA-Banner

Airbus ve ortakları; Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Savaş Uçağı Konferansı esnasında, Eurofighter Typhoon savaş uçağının elektronik muharebe rolü (ECR) konseptinin ilk kez somut ayrıntılarını paylaştı.

SavunmaSanayiST.com’un Airbus’tan edindiği bilgilere göre; ilk ECR yani elektronik harp kabiliyetli Eurofighter Typhoon savaş uçağı, 2026 yılında piyasa sürülecek. Elektronik muharebe rolü, Eurofighter’ın kabiliyetlerini arttıracak ve düşman hava sahasında görev yeteneğine sahip olmasını sağlayacak.

STM Banner

Eurofighter ECR, pasif yayıcı konumunun yanı sıra tehditlerin aktif olarak engellenmesini sağlayacak ve elektronik saldırı (EA), düşman hava savunmasını bastırma / imha etme (SEAD / DEAD) için çeşitli modüler yapılandırmalar sunacak. Konsept ayrıca, çok fonksiyonlu panoramik dokunmatik ekranlı ve arka koltuk için özel bir görev kokpitine sahip yeni bir çift kişilik kokpit yapılandırmasına sahip.

Konsept, önde gelen havacılık şirketleri Airbus, Hensoldt, MBDA, MTU, Premium Aerotec, Rolls-Royce tarafından geliştiriliyor ve Alman ulusal sanayi kuruluşları BDSV ile BDLI tarafından destekleniyor. Özellikle havadan elektronik saldırı yeteneği için Alman Hava Kuvvetleri gerekliliklerini hedefliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com 

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu