BAE’den 830 milyon dolarlık CH-47F Chinook siparişi

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) 10 adet CH-47F Chinook Ağır Yük Helikopteri satışını içeren olası bir anlaşmayı onaylama kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Güvenliği İş Birliği Ajansı (DSCA) tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu olası satış; 10 adet adet CH-47F Chinook Ağır Yük Helikopterini, 26 adet T55-GA-714A motorunu, 24 adet Gömülü Küresel Konumlandırma Sistemi ile Ataletsel Navigasyon Sistemini (GPS/INS), 12 adet AN/AAR-57 Müşterek Füze Uyarı Sistemini (CMWS), 24 adet M134D-H Gatling Topunu, 20 adet M240H Makinalı Tüfeğini, çeşitli tiplerde alıcı/verici sistemini, Kızılötesi Bastırıcıları, yakıt ikmal, yangın söndürme ve balistik koruma sistemleri ile destek, eğitim ve yedek parça tedarikini kapsıyor.

STM Banner

Yaklaşık bedelin 830.3 milyon dolar olacağı proje kapsamında ana yükleniciler; Boeing, Honeywell ve Science and Engineering Services şirketleri olacak. Bu olası satışın gerçekleşmesi için, ABD Hükümeti ve firma yetkilileri 60 ay boyunca BAE’ye seyahat edecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu