ÖZEL HABER | ASELSAN’ın ÇAFRAD’ı karaya konuşlandırıldı

Roketsan-ATMACA-Banner

ASELSAN tarafından MİLGEM TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi (HSHM) için geliştirilen ve kısa süre önce TCG GÖKSU (F-497) Fırkateyni üzerinde atışlı testleri başarıyla tamamlanan Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD) Test Grubu, karaya konuşlandırıldı.

Trmilitary isimli forumda paylaşılan fotoğrafta, ÇAFRAD’ın deniz ve hava trafiğinin yoğun olduğu karasal bir bölgeye konuşlandırıldığına vurgu yapıldı.

STM Banner

ÇAFRAD

ASELSAN Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD) Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı TF2000 Hava Savunma Harbi Muhribinin ana senserörünün, milli imkanlarla geliştirilmesi amacıyla başlatılmıştır. Projenin fazlara bölünerek yürütlmesi kararlaştırılmıştır.

Birinci Fazda Çok Fonksiyonlu Radarın (ÇFR) ve Aydınlatma Radarının (AYR) tek yüzlü ölçeklendirilmiş prototipleri ile IFF (Dost Düşman Tanıma) geliştirilmektedir. İkinci Fazda, Çok Fonksiyonlu Radar ve Aydınlatma Radarının çok yüzlü versiyonları ile Uzun Menzilli Radar (UMR) geliştirilerek üretilecek ve IFF Sistemi dahil tüm sistemler birbirine entegre edilecektir. 3 adedi opsiyon olmak üzere toplam 4 adet ÇAFRAD Sistemi tedarik edilecek olup 2023 yılında teslimatlara başlanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için lütfen buraya tıklayınız…


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

 

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu