Başkan DEMİR’den ALTAY ile ilgili eleştirilere cevap

Roketsan-ATMACA-Banner

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, ALTAY Ana Muharebe Tankı (AMT) Seri Üretim Projesiyle ilgili olarak son dönemde gerçekleştirilen eleştirilere cevap verdi.

Prof. Dr. DEMİR tarafından yapılan açıklamada: “Malumunuz, savunma sanayii milli bir konu. Bu milli konuda başta milletimiz olmak üzere çeşitli kurumlarımız, şirketlerimiz, devlet adamlarımız, siyasetçilerimiz milli bir duruş sergiliyorlar. Ancak, milli bir konu olan bu meselede, mesela bir dış devlet daha önce söz verdiği ve geliştirme sürecine katıldığı bir tankın motorunu daha sonra vermekle ilgili bir engel oluşturuyorsa, bu süreci uzatıyorsa, bu da bizim tankımızın imalat ve teslimat sürecini uzatıyorsa, burada o devletin çıkarttığı problemleri siyasi kazanç sağlamak amacıyla milli menfaatlere zarar verecek şekilde siyaset malzemesi yapmak, en azından namuslu siyasetçilere yakışmayan bir şey. Bu durumda, biz siyaset namusu açısından milli bir duruş bekleriz. Ama tabi bu milli duruşu gösterme kabiliyeti olanlar var, olmayanlar var. Olmayanların kabiliyeti olmadığı için fazla diyecek bir şeyimiz olmuyor tabi ki.” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

Ne Olmuştu?

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen basın toplantısı esnasında, ALTAY Ana Muharebe Tankı (AMT) projesiyle ilgili olarak birtakım açıklamalarda bulunmuştu.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “ALTAY Tankı ile ilgili olarak sözleşmesel olarak T0+18 Ay gibi bir sözleşmemiz var. T0 sıfır bizim için, ön şartlar sağlanıp da üretime hazır hale gelindikten sonraki aşamayı ifade ediyor. Firma, elinde güç paketi (motor ve transmisyon) olmadığı zaman T0’ı başlatamıyor. Güç paketi konusunda yapılan başvurunun sonuçlanmadığı durumda, biz T0’ı başlatamadığımız için bu 18 aylık süre de başlamıyor. Kamuoyuna deklere ettiğimiz bir 18 ayımız vardı daha önce, o zaman çok daha önceden yapılmış başvurunun sonuçlanmasını bekledik. Bu başvuru, şu anda pozitif veya negatif bir cevapla karşılaşmadı ve beklemede. Ancak güç paketi için alternatif aramalarımız hızla sürüyor, onun da çok yakında sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Güç paketi sonuçlandıktan ve üretim hattı kalifikasyonu da tamamlandıktan sonra T0 aşaması başlayacak, ondan sonra 18 ayı da başlatacağız.” ifadelerine yer verilmişti.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu