AKINCI’dan SUNGUR Füzesi Atılacak

Roketsan-ATMACA-Banner

Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR Füzesi, AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA)’ndan atılacak.

Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmişti. Bir yandan da gelişimine devam eden AKINCI TİHA’nın kullanacağı mühimmatlar netleşiyor.

STM Banner

SavunmaSanayiST.com tarafından Baykar Savunma standında edinilen bilgiye göre; AKINCI’nın hava hava muharebesi esnasında kullanacağı mühimmat çeşitlerine, bir yenisi daha eklendi. Roketsan tarafından geliştirilen ve halihazırda Karadan Havaya Füze (SAM) konfigürasyonunun geliştirme faaliyetleri tamamlanan SUNGUR Füzesi, görüş içi hava hava füzesi olarak AKINCI’da da kullanılacak.

SUNGUR Füzesi üzerinden bir hava hava füzesinin geliştirileceği bilgisi, daha önce Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ tarafından paylaşılmıştı. Konuyla ilgili olarak Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ tarafından yapılan açıklamada, “Zırhlı araçların üzerine yine kendi imkanlarımızla entegre ettiğimiz SUNGUR Hava Savunma Füzeleri’miz, sahada hareketli olarak tehdit gelebilecek noktaya hızlı bir şekilde intikal edip oraya saniyeler içerisinde hava savunma özelliği kazandırılmasını sağlıyor.

akinci-tiha

Aynı zamanda SUNGUR’u, gelecekte gemi platformlarına da entegre edeceğiz. Hava platformları da şu anda kullanım alanlarından bir tanesi olarak değerlendirilmekte, bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verilmişti.

AKINCI tarafından taşınabilecek mühimmatlar şu şekilde: MAM-L, MAM-C, MAM-T, CİRİT, TEBER-81, HGK-82, KGK-82, GÖKDOĞAN, KGK-83, HGK-84 NEB, SOM-J, HGK-84, LGK-82, BOZDOĞAN, HGK-83, TEBER-82, SUNGUR, L-UMTAS ve BOZOK.

SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi

SUNGUR

Roketsan tarafından HİSAR ve Stinger projelerinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen SUNGUR, hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahiptir. Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) Arayıcı Başlık kullanan 8 kilometre menzilli SUNGUR, üstün özellikleri dolayısıyla dördüncü nesil MANPADS olarak nitelendirilmektedir.

ÖNERİLEN İÇERİK: AKINCI-C’nin İlk Uçuş Tarihi Açıklandı


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu