PATRIOT PAC-3 balistik füzelere karşı test edildi

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD’li Lockheed Martin firması tarafından geliştirilen PATRIOT PAC-3 Maliyet Azaltma Girişimi (CRI) Füzeleri, New Mexico’da bulunan test merkezinde gerçekleştirilen test atışı esnasında, iki adet taktik balistik füzeyi (TBM) başarılı bir şekilde imha etti. ABD Ordusunun Saha Gözetim Programı (FSP) kapsamında gerçekleştirilen testler, PAC-3 füzesinin güvenirliğinin doğrulanması için yapılıyor.

Lockheed Martin tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Ordusu liderliğinde gerçekleştirilen balistik füze savunma testi, PAC-3 füze ailesinin Hit-to-Kill yeteneğini gösterdi. Test ayrıca PAC-3’ün; gelen füzeleri tespit etme, izleme ve müdahale etme yeteneğini de teyit etti. Test, ABD Ordusu temsilcileri ile mevcut ve potansiyel yabancı askeri satış (FMS) PAC-3 müşterileri tarafından gözlemlendi.

STM Banner

PAC-3 CRI ve MSE; taktik balistik füzeler, seyir füzeleri ve uçaklar da dahil olmak üzere gelen tehditlere karşı savunan yüksek hızlı önleyicilerdir. ABD, Almanya, Kuveyt, Japonya, Katar, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan Krallığı, Tayvan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, Polonya, İsveç ve Bahreyn olmak üzere 14 ülke, bu füzeleri kullanmaktadır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu