Rus kartalı Suhoy Su-57 seri üretimde

Roketsan-ATMACA-Banner

Rusya Federasyonu’na bağlı Sukhoi firması tarafından geliştirilen beşinci nesil savaş uçağı Su-57’nin, seri üretim faaliyetleri devam ediyor.

Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Haziran ayında yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın Sukhoi şirketi ile yaptığı sözleşme kapsamında 76 adet Su-57 çok amaçlı avcı uçağı alacağını bildirmişti. Açıklama esnasında, siparişi verilen 76 adet Su-57 jetinin 2028 yılına kadar Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine teslim edileceği de belirtilmişti.

STM Banner

Bu kapsamda Su-57 savaş uçaklarının üretiminin gerçekleştirildiği tesisi ziyaret eden Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Alexei Krivoruchko, ilk seri üretim Su-57 savaş uçağının Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne teslim edilmeye hazır olduğunu açıkladı. İlk Su-57’nin 2020 yılında teslim edileceğini açıklayan Krivoruchko, üretimin ilerleyen dönemlerde arttırılacağını da belirtti.

Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-57, hava-hava ve hava-yer yer hedeflerini imha etmek üzere geliştirilmiş çok amaçlı bir avcı uçağıdır. 5’inci nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve bu kapsamda; iç silah istasyonları, RAM boyası ve stealth karakteristikleri gereği sivri tasarımları bulunan Su-57’nin, henüz motorları sebebiyle 4++ nesil olduğu bilinmekte. Şu ana kadar Suriye’de çeşitli muharebe şartlarında test edilen Su-57’nin, Saturn Izdeliye 30 motorlarına kavuşmasının ardından tam anlamıyla stealth ve 5’inci nesil olarak nitelendirilebileceği değerlendirilmektedir.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu