HAVELSAN’ın Malazgirt’i Yunan Basınında

Roketsan-ATMACA-Banner

Yunan basınından Pentapostagma, HAVELSAN’ın savunma sanayii ürünlerinin dijitalleştirilmesi için geliştirdiği Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısını gündemine aldı.

HAVELSAN tarafından 2020 yılında oyun teknolojilerini simülasyon ve ciddi oyunlar alanlarında kullanabilmek, gelişen teknolojiyi yakalamak amacıyla öz kaynaklarıyla başlatılan Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı, Yunan haber platformu Pentapostagma tarafından gündeme alındı.

STM Banner

Yunan haber platformu Pentapostagma, HAVELSAN Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısını şu şekilde değerlendirdi:

“İHA, SİHA, insansız kara araçları, milli savaş uçakları gibi birçok projenin simülasyonlarının geliştirilmesi gerçek savaş koşulları için ciddi tecrübe sağlar. Modern savaş ortamının dijital simülasyonu konusu, muhtemel senaryoların test edilmesi için senaryoları arazi, hava koşulları ve düşmanın tüm teknik özellikleriyle besleyen çok önemli bir konudur.

“Türk savaş endüstrisi Malazgirt ile ilerliyor”

Harekat senaryolarının simülasyonu sonucunda, kullanılan sistemlerin performansına göre mevcut tasarımların düzeltilerek daha performanslı olmaları sağlanır ve yeni sistemler tasarlanırken ek tecrübeler kazanılır. Tüm saydıklarımızın sonucunda başarı şansı çok yüksek olan planlar ortaya çıkar. Türk savaş endüstrisi ise Malazgirt ile bu yönde ilerliyor gibi görünüyor.

Yeni ürünlerin test ortamı olacak olan “Malazgirt”, İHA, SİHA, insansız kara araçları ve milli savaş uçakları gibi birçok projenin simülasyonlarının geliştirilmesini ve sistemlerin uygulama üzerinden gerçek savaş koşullarında test edilmelerini sağlayacak.

BAYRAKTAR-TB3-2
HAVELSAN Malazgirt’te İlk Uçuşunu Yapan Bayraktar TB-3

Türk HAVELSAN şirketi, sanal gerçeklik savaş simülatörü, paraşüt simülatörü, keskin nişancı ve zırhlı araç simülatörleri gibi çeşitli simülatörler geliştirdi. HAVELSAN, bu çalışmalardan elde ettiği olumlu sonuçların ardından altyapı oluşturarak çok daha eksiksiz bir çözüm üretmeye devam etti ve tüm bu ihtiyaçlarda kullanılmak üzere Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı Projesini hayata geçirdi.

Oyun teknolojilerinin avantajlarından biri, yeni içeriğin sisteme çok hızlı bir şekilde entegre edilebilmesi olacaktır. Bu altyapı sayesinde halen tasarım aşamasında olan birçok ürünle ilgili stratejik çalışmalar gerçekleştirilebilecektir.

Ayrıca, özellikle yönetim ve kontrol gibi sistemlerle komutanlar veya karar vericiler çeşitli çözümleri test edebilirler. Malazgirt’in güzel bir sistem olduğunu ve özellikle karar vericilerin çok destek vereceğini söyleyebiliriz.”

İLGİLİ İÇERİK: Bayraktar TB3 ilk uçuşunu HAVELSAN Malazgirt’te yaptı


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz
Başa dön tuşu