SAHA EXPO 2020 kapılarını açmaya hazırlanıyor

Roketsan-ATMACA-Banner

Savunma ve Havacılık Sanayiinin iş birliği ve tanıtım platformu SAHA EXPO 2020,  25- 28 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde, dünyanın 39 ülkesinden gelen ziyaretçilerini ağırlayacak.

Milli Teknoloji Hamlesi’ne en güçlü desteği veren ve Türkiye’nin en büyük kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO 2020, “Birlikte daha güçlüyüz!” sloganıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor.  Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın desteğiyle, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nin ana sponsorluğunda düzenlenen SAHA EXPO 2020, 25- 28 Mart tarihleri arasında İFM 9, 10 ve 11. Salonlarda sadece profesyonellere açık olarak kapıları açacak.

STM Banner

SAHA EXPO 2020’ye dev destek…

ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii( TUSAŞ), ROKETSAN, BAYKAR, ASFAT, STM, Dener Makina, Ziraat Katılım ve Sarsılmaz Silah’ın “Platin sponsor” olarak destek verdiği fuarda, 4 gün boyunca yerli ve uluslararası firma temsilcileri arasında yüzlerce B2B görüşme yapılacak. Katılımcı firmalar tarafından geliştirdikleri en yeni ürün ve sistemler ilk defa SAHA EXPO 2020’de görücüye çıkacak, profesyonellere tanıtılacak.

TAİS, TEİ,  Akım Metal, Canik Samsun Yurt Savunma, UNİDEF, Saver Savunma, Ermaksan, İŞBİR, Meteksan Savunma, Teknopark İstanbul, Yılmaz Makina ve  Akkar Silah’ın “Altın Sponsor” olarak destek verdiği SAHA EXPO 2020’nin “Gümüş sponsor” firmaları ise şöyle sıralanıyor: Altınay Teknoloji,  OBSS, Kardemir, MKEK, FNSS, HAVELSAN, ASPİLSAN, PAVOTEK, Üntel, İğrek, Ordulu, Mobit, Ader Savunma, Alp Havacılık, Huğlu, Kale, Derya, EAE Elektrik,  KOEL Elektronik,  ALA Uluslararası Ltd.

Hibrit roket motoru

SAHA EXPO 2020’ye hibrit teknolojisini taşıyan bir başka firma da uzay teknolojileri alanında faaliyet gösteren  Delta V  olacak. 2017 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Hibrit Uzay Roket Motoru Geliştirme proje sözleşmesini imzalayan ve başarılı şekilde yürüten Delta V, fuarda Hibrit roket motorunu profesyonellere anlatacak.

Delta V Uzay Teknolojileri, Türkiye’nin ilk kompozit gövdeli hibrit roket motorunu geliştirmiş olup dünyada ise ilk sıvı oksijen ve parafin bazlı yakıt kombinasyonu ile çalışan hibrit roket motorlu sonda fırlatmasını başarı ile gerçekleştirmiş bir firma olarak Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek veren SAHA EXPO’da yer alacak.

PAVOTEK SAHA EXPO’da

Türkiye’nin önde gelen savunma elektroniği firmalarından olan PAVOTEK, SAHA EXPO 2020’de ürünlerini sergileyecek. Geliştirmiş olduğu İletişim Sistemleri, Kontrol-Bilgisayar Sistemleri, Akıllı Şebeke Çözümleri, Güç Kontrol Sistemleri, Nesnelerin Interneti (IOT) Çözümleri ile Havacılık Kontrol ve Haberleşme Sistemleri birçok kurum ve kuruluşa halihazırda hizmet vermekte olan PAVOTEK, aynı zamanda SAHA EXPO’nun “Gümüş Sponsoru” konumunda.

PAVOTEK

Askeri saha koşullarına dayanıklı tablet serisi

Technopc Teknoloji,  SAHA EXPO 2020’de tanıtımını gerçekleştireceği, zorlu koşullara dayanıklı Endüstriyel Tablet ve Endüstriyel Notebook ile arazide askerlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Fuarda Technopc Teknoloji standına yer alacak “Hepsi Bir Arada Technopc Pass Tab”, mobil kimlik ve pasaport doğrulaması için özel olarak tasarlanmıştır. Entegre profesyonel tarayıcı, akıllı kart okuyucu (temaslı veya temassız), parmak izi sensörü, çift iris tarayıcı, yüz tanıma kamerası, 1D / 2D Barkod tarayıcı ve MSR kullanıyor. Technopc Pass Tab dayanıklı ama hafif tasarımı sayesinde hareket halindeyken kolayca kullanım sağlıyor. Sınır kontrolü, polis ve güvenlik güçlerinin yanı sıra seyahat, eğlence ve konaklama sektörleri için ideal bir çözüm olan Technopc Pass Tab, bir mobil terminale parmak izi, iris ve yüz tanıma olmak üzere üç tip biyometrik okuyucu ekleyerek gelişmiş güvenlik sağlıyor.

Sisli, karanlık yollarda pilotlara yardımcı

CS-TECH tarafından geliştirilen SAHA EXPO’da tanıtımı yapılacak “CsSyntheticVision” elektro optiklerden gelen video yayınları üzerine çeşitli widget, HUD, POI, Uçak Pisti, yükseklik renklendirmeleri gibi katmanları kullanarak durumsal farkındalık oluşturulmasını sağlıyor. Özellikle görüş mesafesinin çok düşük olduğu durumlarda, pilotlara yardımcı bir sistem olarak hizmet ediyor. Havalimanı gibi alanların, sisli ve karanlık havalarda video üzerinde gerçek konumunun vurgulanarak kullanıcıların işini kolaylaştırmayı hedefleniyor. Bunun yanında arazi ve engellerin de vurgulanabilmesi sebebiyle uçuş risklerinin minimuma indirilmesi sağlanıyor. POI gösterimleri aracılığıyla pilotun konumsal farkındalığı arttırılıyor. İstenirse; video ekranı dışında Head Up Display (HUD) denilen baş üstü göstergelerinde, pilotların kaskları üzerinde de sentetik bir görüş imkanı sunulabiliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu