Kuzey Makedonya’ya Stryker onayı

Roketsan-ATMACA-Banner

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Makedonya’ya 190 milyon ABD Dolar bedel ile 54 adet çeşitli konfigürasyonlarındaki Stryker zırhlı aracının satışını onayladı.

Edinilen bilgiye göre Kuzey Makedonya Hükümeti; Piyade Taşıyıcı Araç (ICV), Komuta Aracı (CV) ve Havan Taşıyıcı Araç (MCV) konfigürasyonlarında toplam 54 adet Stryker aracı talep etti. Söz konusu talep; M2A1 12.7mm’lik Makinalı Tüfekleri, M6 Sis Havanlarını, Harris radyoları, Uzaktan Komutalı Silah İstasyonlarını (CROWS), Gelişmiş GPS Alcılarını, AN/VAS-5 Sürücü Görüş Sistemlerini, yedek parçaları ve ek birtakım ekipmanları da içeriyor.

STM Banner

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan söz konusu satış ile ilgili yapılan açıklamada, “Önerilen bu satış, Avrupa’da siyasi ve ekonomik istikrar için önemli bir güç olan bir NATO Müttefiki’nin güvenliğini artırarak ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenliğini destekleyecektir. Bu ekipmanın önerilen satışı, Kuzey Makedonya’nın operasyonel yetenekleri artırarak gelecekteki tehditleri karşılama becerisini geliştirecektir. Bu ekipmanın satışı, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyecektir.” İfadelerine yer verildi.

Ana yüklenicinin General Dynamics Land Systems (GDLS) olduğu satış kapsamında araçlar, GDLS-Kanada tarafından üretilecek.

Önerilen İçerik: Şimdi FNSS PARS İZCİ zamanı


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu