BMC METİ Aracı Kara Kuvvetleri envanterine girdi

Roketsan-ATMACA-Banner

BMC tarafından üretilen Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha (METİ) Aracı, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, “Mehmetçiğimizin sahadaki yeni yardımcısı METİ Araç dışına çıkmadan el yapımı patlayıcılara yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla BMC tarafından üretilen Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Aracı METİ KKK envanterine girdi. Hayırlı olsun!” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

BMC KİRPİ II aracının Patlayıcı Madde Keşif İmha timleri için özel olarak geliştirilen konfigürasyonu olan KİRPİ II METİ; muhabere sahasında bulunan mayın ve el yapımı patlayıcıları araca entegre edilen çok amaçlı robot kol ile insansız bir şekilde tespit ve imha etme kabiliyeti ile ön plana çıkıyor.

Ayrıca KİRPİ II METİ Aracı’nda, uzaktan komutalı silah sistemi (UKSS) ve sinyal kesici sistem faydalı yükleri de bulunuyor.

METİ ARACININ ÖZELLİKLERİ

METİ aracı, yüksek balistik koruma ve mayın koruması, 9 personel taşıma kapasitesine sahip. Karıştırma köreltme sistemi, yangın söndürme sistemi ve stabilizasyon için hidrolik ayaklara sahip. Araç üzerinde bulunan çok amaçlı robot kol; araç içinden kullanabiliyor. Ayrıca araç dışından da uzaktan komuta sistemi ile kontrol edilebilmekte. Erişimi zor bölgelere kamera ile bakabilmeyi sağlamakta.

Erişimi zor bölgelerdeki malzemeleri tutup çekebilmekte. Ayrıca çok amaçlı robot kol ataşmanlarından; dedektör ile kablo tespiti, hilti ile sert zemin kırma, tırmık ile toprağı yumuşatma, kepçe ile taşıma, kesici ile kablo kesme gibi fonksiyonlar yerine getirilebiliyor.

ÖNERİLEN İÇERİK: BMC Arifiye’de ilk ALTAY Tankı’nı üretti


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu