Ankara’da çevreyoluna obüs mühimmatı düştü

Roketsan-ATMACA-Banner

Ankara’da çevreyoluna, seyir halindeki tırdan obüs mühimmatı düştü. Düşen obüs mühimmatı, Jandarma ve Polis ekipleri tarafından kontrollü olarak muhafaza altına alındı.

Sosyal medyada faaliyet gösteren Ankara Trafik adlı sayfaya göre; Ankara’nın Pursaklar ilçesine seyir halinde olan bir tırın dorsesinden, çevreyoluna obüs mühimmatı düştü. Obüs mühimmatı, Jandarma ve Polis ekipleri tarafından kontrollü olarak muhafaza altına alındı.

STM Banner

Konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, “Nata Vega çevreyolunda, Pursaklar istikametinde Roketsan’a ait bir tırdan düşmüş. Jandarma ve Polis aldı.” ifadelerine yer verildi.

Ancak SavunmaSanayiST.com tarafından kaynaklarından edinilen bilgilere göre; söz konusu mühimmat veyahut tır ile Roketsan’ın bir alakası bulunmuyor. Tırın hangi kurum/kuruluşa ait olduğu henüz belirsizliğini koruyor. Çevreyoluna düşen mühimmatın, T-155 FIRTINA/M109 veya M110A2 Kundağı Motorlu Obüsü’nde kullanılan 155/203mm’lik Obüs Mühimmatı olduğu üzerinde duruluyor.

T-155-FIRTINA
T-155-FIRTINA

Sosyal medyada tartışma konusu olan mühimmatın, raf ömrü dolduğu için imha edilmek üzere bir tesise sevk edildiği tahmin ediliyor. İmha edilmek üzere farklı bir bölgeye sevk edilen mühimmatların tapa başta olmak üzere birçok ateşleyici/patlayıcı bileşenleri, emniyet sebebiyle çıkartılıyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com, Ankara Trafik

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu