Koyuncu Savunma’dan Füze ve Roketlere Özel Modüler Depo

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk savunma sanayii şirketlerinden Koyuncu Savunma Sanayi, füze ve roket başta olmak üzere birçok farklı mühimmat için özel modüler depo geliştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere güvenlik güçlerinin ve özel şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Modüler Toprak Örtülü Depo (MTÖD)’yu geliştiren Koyuncu Savunma Sanayi, birçok ülkeye de ihracat gerçekleştirmiş durumda.

STM Banner

Şirket tarafından geliştirilen Modüler Toprak Örtülü Depo, 2020 yılından beri mühimmatların depolanması ile ilgili yönergede, en öncelikli depolama sistemi olarak bulunuyor.

İhtiyaca göre 10, 20 ve 30 feet uzunluklarında tasarlanan MTÖD; BORA Balistik Füzesi’nden MAM-L mühimmatına, OMTAS Füzesi’nden SOM Füzesi’ne kadar bir çok mühimmatın depolanmasında kullanılıyor.

Füze ve Roket Mühimmatlarına Özel Depo

Koyuncu-Savunma-BORA

Koyuncu Savunma Sanayi, füze ve roket mühimmatları için özel bir depo geliştirmiş durumda. Özellikle Roketsan üretimi ürünlerin depolanmasında kullanılan depo, mühimmatların en yüksek güvenlik standartlarında muhafaza edilmesini sağlıyor.

Deponun yüksek mukavemet seviyesi sayesinde yaşanabilecek kaza ve saldırıların etkilerinin asgari düzeye düşürülmesi hedefleniyor.

Helikopterle Taşınabilen Zırhlı Konteynır İçin ArGe Devam Ediyor

Şirket öte yandan helikopterlerden taşınabilecek zırhlı askeri yaşam konteynırları için de ArGe faaliyetlerini sürdürüyor. Sağladığı yüksek lojistik avantajlar açısından oldukça önemli olan konteynırlar, el ile kurulabiliyorlar.

Koyuncu-Savunma-MTÖD

Askeri alandaki lojistik faaliyetlerin önemi, Ukrayna-Rusya Savaşı ile bir kez daha ortaya çıktı. Bu doğrultuda; hava araçlarıyla taşınabilen ve hızlıca mobilize olabilen modüler depolama ile yapı sistemlerine hızlı bir dönüş oluyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile NATO’nun koordinasyonunda pek çok ülkeye modüler mühimmat deposu ihraç eden Koyuncu Savunma Sanayi’nin ürünleri, halihazırda 3 kıta toplamda 10 ülkede kullanılıyor.

Şirket, son olarak Bangladeş’e ihraç gerçekleştirdi.

ÖNERİLEN İÇERİK: MAM-L İle Vurulan Rus Gemisi İkiye Bölündü


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz
Başa dön tuşu