Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde Meteksan Savunma Rüzgarı

Roketsan-ATMACA-Banner

İçişleri Bakanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği zirvesi 5-6 Ekim tarihlerinde, Ankara’da, Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Radar Sistemleri ve Sınır Güvenliği alanlarında Türkiye’nin lider özel sektör şirketi olan Meteksan Savunma, bir yandan envantere girmiş ve kendini sahada ispat etmiş ürünlerini etkinlik kapsamında sergilerken, diğer yandan sınır güvenliği konusunda sunduğu yenilikçi çözümleri anlatma imkânı yakalayacak.

STM Banner

3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nin sponsorları arasında yer alan Meteksan Savunma’nın standında yer alacak ürünler arasında;

  • Türkiye’nin Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ,
  • Yapay açıklık (Synthetic Aperture Radar / SAR) ve hareketli hedef tespit (Moving Target Indicator / MTI) radarı olan ve İnsansız Hava Araçlarına (İHA’lara) büyük bir operasyonel güç sağlayacak MİLSAR,
  • Mini/Mikro İHA’ların tespiti, teşhisi ve etkisiz hale getirilmesi için komple bir çözüm sunan KAPAN Dron Savunma Sistemi,
  • Sınır Güvenliği alanında yeni bir kullanım konsepti olarak ilk kez bir Silahlı İnsansız Kara Aracı üzerine entegre edilen Retinar PTR-X, bulunuyor.

PTR-X

Best Grup ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında ilk kez bir İnsansız Silahlı Kara Aracı’na entegre edilen Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı, Meteksan Savunma standının en ilgi görecek ürünlerinden biri olacak. İnsansız otonom kara araçları, insan hayatını riske atmadan, tehlikeli noktalarda sürekli keşif gözetleme yaparak, “Mobil Uç Karakol” görevi icra edebilme avantajıyla öne çıkıyor. Bu kapsamda geliştirilen sistem Türkiye’de de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca Meteksan Savunma, radar teknolojileri ve sınır güvenliği konularında elde ettiği tecrübeleri ve yürüttüğü çalışmaları zirve kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda da katılımcılara aktaracak.

Etkinliğin ilk günü gerçekleştirilecek olan özel oturumda Meteksan Savunma Radar Sistemleri Program Direktörü Serkan Çak, “Mekânsal İstihbarat Ediniminde Radar Kullanımı: Fırsatlar ve Gelişme Alanları” isimli bir sunumla radar sistemlerinin mekânsal istihbarata kattığı avantajları katılımcılara anlatacak.

KAPAN 1

Etkinliğin ilk gününde öğleden sonra gerçekleştirilecek “Anti-Drone Radar Sistemleri” oturumunda ise gün geçtikçe artan drone tehditlerine karşı Meteksan Savunma tarafından özel olarak geliştirilen KAPAN Dron Savunma Sistemi’nin özellikleri Radar Sistemleri Ürün Yöneticisi Umut Özen tarafından dinleyicilere aktaracak.

5 Ekim tarihinde 14:30 – 16:00 arası düzenlenen “Terör ve Hudut Güvenliği” oturumunda ise Meteksan Savunma Radar Sistemleri İş Geliştirme Direktörü Tolga Çelik, Retinar radarları ile sınır bölgelerinde elde ettikleri tecrübeleri katılımcılar ile paylaşacak.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, III. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Türkiye’nin radar ve sınır güvenliği alanındaki en büyük özel şirketi olarak yıllardır hem Türk Silahlı Kuvvetlerimize hem de dost ve müttefik ülkelere yenilikçi, son teknoloji ve kullanıcı dostu çözümler sunuyoruz. Sahadan aldığımız geri dönüşler ile ürünlerimizi daha da geliştiriyor, yeniliyoruz. Bugün üç ayrı kıtada görev yapan Retinar Çevre Gözetleme Radar Sistemleri ürün ailesini bunun en iyi kanıtı olarak gösterebiliriz.

Meteksan Savunma, COVID-19, Korona Virüs, savunma sanayi, savunma sanayi korona virüs

Diğer taraftan sınır ve kritik tesislerin güvenliğinde gün geçtikçe insansız kara araçlarının öneminin arttığını gözlemliyoruz. Biz de Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarımızı İKA’lar ile bir araya getirecek bir konsept üzerinde bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Retinar PTR-X’i yerli bir İKA’ya entegre edilmiş olarak ilk kez Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde sergileyeceğiz. Yapmış olduğumuz çalışma ile özellikle keşif gözetleme için İKA’ların kullanım konseptine farklı bakış açısı kazandırdığımıza inanıyoruz.

Sınır güvenliği dediğimizde sadece kara sınırlarımız değil Mavi Vatan da bizim için çok önemli. Mavi Vatan’ın muhafızı ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) ile deniz sınırlarımızın otonom teknolojiler ile korunması üzerine çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çok yakında ULAQ İnsansız Deniz Araçları Ailesi’nin yeni bir üyesinin de lansmanını gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki ULAQ; Keşif, Gözetleme ve İstihbarat, Su Üstü Harbi, Su Altı Harbi, Asimetrik Harp, Silahlı Eskort ve Kuvvet Koruma, Stratejik Tesis Güvenliği gibi görevlerin icrasında ve deniz sınırlarımızın korunmasında önemli bir rol oynayacak.”

ÖNERİLEN İÇERİK: Meteksan Savunma Sonar Sistemleri ile Denizaltı Platformlarına Güç Katıyor


 

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu