Sudan’da taarruz helikopteri düştü

Roketsan-ATMACA-Banner

Sudan Hava Kuvvetleri’ne ait Mi-24P/Mi-35 tipi taarruz helikopteri, 13 Ocak 2021 tarihinde Etiyopya sınırı yakınlarında düştü. Helikopterde bulunan üç yolcu, olaydan yara almadan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre; Sudan Hava Kuvvetleri’ne ait Mi-24P/Mi-35 Taarruz Helikopteri, 13 Ocak 2021 tarihinde Etiyopya sınırına yakın bir bölgede bulunan Ad Damanzin üssünden kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düştü. Helikopterde bulunan üç mürettebat kazadan kurtulurken, mühimmat yüklü olan helikopter ise infilak etti. Kazanın nedeniyle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

STM Banner

Düşen helikopterin, Mi-24P veya Mi-35 olduğu tahmin ediliyor.

Sudan ve Etiyopya, uzun süredir bölgesel meselelerden ötürü anlaşmazlık yaşamaktalar. Son zamanlarda Sudan, Etiyopya sınırına yönelik askeri yığınağını arttırmış durumda.

Libya Mi-35, Mi-35 Hind, Mi-35 Libya, Libya Ulusal Ordusu (LNA), Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA)

Mi-35M Taarruz Helikopteri

Mi-35M; nakliye, saldırı ve tıbbi tahliye konfigürasyonları da dahil olmak üzere çeşitli istihdam modifikasyonlarında güdümlü ve güdümsüz silahlarla donatılma yeteneğine sahiptir.

Mi-35M; tankların ve diğer zırhlI/zırhsız araçların imhası, düşmanın savaş alanında ve muharebe sahası ötesindeki insan gücünün imhası ve diğer görevlerin bağımsız olarak veya kara kuvvetleriyle iş birliği içinde yerine getirilmesi için tasarlanmıştır.

Mi-35M Teknik Özellikler
Azami Kalkış Ağırlığı:11.5 ton
Azami Harici Faydalı Yük Kapasitesi:2.4 ton
Azami Dahili Faydalı Yük Kapasitesi:1.5 ton
Azami Hız:305 km/sa
Servis İrtifası:5.4 kilometre
Dahili Yakıt Depoları ile Menzil:460 kilometre
Paraşütçü Asker Kapasitesi:8

Taarruz Helikopterleri Milli SATCOM ile haberleşecek


Scramble

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu