ALTAY Tankı’na Güney Kore üretimi güç grubunun entegrasyonu gerçekleştirildi. ALTAY Tankı, yeni güç grubuyla birlikte test faaliyetlerine başladı.
Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda Kore’den gelen güç paketini, ALTAY Tankımızın prototipine entegre ettik. Prototip üzerinde şu anda testler devam ediyor, gayet iyi sonuçlar alındı. Şu anda Kore ile seri üretim konusunda da bir yere vardık. Bu güç sistemi, ilk kez bir tanka entegre edilmiş oldu.
Kore’de kullanılan tankın güç paketi, bu güç paketi değil. Çünkü onlar halen Alman transmisyonunu kullanıyor. 2 yıl içerisinde ALTAY, bu güç grubu ile seri üretime başlayabilir. Transmisyonun ilk kez kullanılıyor olması testleri biraz uzatabilir.” ifadelerine yer verildi.
ALTAY Ana Muharebe Tankı
ALTAY projesi kapsamında; üstün teknoloji ürünü silah sistemleriyle donatılmış, yüksek hareket ve beka kabiliyeti olan, uzun menzilli ve etkili ateş-darbe gücüne sahip, elektronik harekât kabiliyeti yüksek bir tankın yurt içinde tasarlanması, geliştirilmesi, prototip üretimi, atış kontrol ve komuta kontrol haberleşme bilgi sistemlerinin milli olarak geliştirilmesi, zırh sistemlerinin teknoloji transferi ile yurt içinde geliştirilmesi hedeflenmiştir.
2008 yılında sözleşmesi imzalanan projenin ilk adımında 2 adet prototip üretilmiş olup testleri başarı ile tamamlanmıştır. 9 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC arasında imzalanan anlaşmaya binaen, önümüzdeki dönemde 250 adet ALTAY Tankının seri üretimi BMC tarafından gerçekleştirilecektir.
T0 denilen üretimin faaliyetleri için her şeyin hazır olduğu durumun akabinde 18 ay içerisinde ilk seri üretim ALTAY Tankı’nın, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi amaçlanmış ancak Almanya’nın motor ve transmisyon ambargosu sebebi ile T0 aşaması tamamlanamamıştır.
ÖNERİLEN İÇERİK: En Modern Rus Tanklarından T-90M İmha Edildi
Kaynak: SavunmaSanayiST.com