Türk Tipi Hücumbot Projesi’nde Hedef 2022 Sonu

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Tipi Hücumbot Projesi Dönem-1 kapsamında STM ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen tasarım faaliyetlerinin, 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Türk Tipi Hücumbot Projesi kapsamında, 31 Ağustos 2020 tarihinde SSB ile STM arasında ‘Türk Tipi Hücumbot Projesi Dönem-1 Kontrat Tasarımı Sözleşmesi’ imzalanmıştır.

STM Banner

Gelişmeyi resmi ağızdan ilk olarak, 29 Aralık 2020 tarihli haberi ile SavunmaSanayiST.com duyurmuştur. Türk Tipi Hücumbot Projesi ile ilgili olarak SavunmaSanayiST.com’a özel açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. DEMİR, “Başkanlığımız ile STM arasında Tasarım Sözleşmesi imzalanan Türk Tipi Hücumbot Projemiz, donanmamızın gücüne güç katacak. Türk Tipi Hücumbotlar etkin manevra kabiliyeti, yüksek vuruş gücü ve taşıyacağı milli sistemlerle denizlerimizdeki menfaatlerimizin korunmasına katkı sağlayacak.” İfadelerinde bulunmuştur.

türk-tipi-hücumbot

10. Deniz Sistemleri Semineri kapsamında 15 Kasım 2021 tarihinde bir sunum gerçekleştiren STM Savaş Sistemleri Grup Yöneticisi Enver Küçükerman, Türk Tipi Hücumbot Projesi’nde dair bilgiler paylaşmıştır. Küçükerman tarafından paylaşılan bilgilere göre STM, proje kapsamında ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve Meteksan Savunma firmalarıyla birlikte çalışmaktadır.

‘Türk Tipi Hücumbot Projesi Dönem-1 Kontrat Tasarımı Sözleşmesi’ doğrultusunda gerçekleştirilecek; 

  • Sistem İsterleri Tanımlama Aşaması,
  • Kavramsal Tarım Aşaması,
  • Ön Tasarım Aşaması,
  • Kontrat Tasarım Aşaması faaliyetlerinin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Türk Tipi Hücumbot Projesi, özellikle Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz’de hücumbotları aktif olarak kullanan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için hayati öneme sahip.

ÖNERİLEN İÇERİK:STM 500 Küçük Boyutlu Denizaltı’nın üretimi planlanıyor


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu