AKSUNGUR İHA için seri üretim zamanı

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, TRT Radyo 1’in konuğu oldu. KOTİL, AKSUNGUR İHA hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ANKA Projesi’nden elde edilen tecrübelerle geliştirilen AKSUNGUR (ANKA-II) İnsansız Hava Aracı (İHA)’na değinen KOTİL, “Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen ANKA-II’mizin de seri üretimini yapıyoruz. ANKA-II, 48 saat havada kaldı. Dolayısıyla uzak yerden kontrol edilebileceği için, Türkiye’nin herhangi bir noktasında kumanda merkezinden her tarafa gidip gelebiliyorlar. Bugün dünya turu atmıyorlar ama inşallah yakında dünya turu atan İHA’larımız olacak.” şeklinde konuştu.

STM Banner

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR Orta İrtifa – Uzun Dayanım (MALE) sınıfı İnsansız Hava Aracı (İHA), 59’uncu test uçuşu kapsamında 49 saat havada kalmıştı. Edinilen bilgiye göre TUSAŞ, AKSUNGUR İHA’nın daha gelişmiş bir versiyonu için de çalışmalarını sürdürüyor. TUSAŞ’ın öz kaynakları ile geliştirilen ve halihazırda 49 saatlik havada kalış süresini geride bırakan AKSUNGUR İHA’nın gelişmiş versiyonunun, 55 saat havada kalabileceği öğrenildi.

AKSUNGUR

ANKA’dan farklı olarak, güdüm kontrol sistemi, yapısalı, uçuş mekaniği, iniş takımları, motor ve yakıt sistemi gibi tüm uçak sistemleri gibi birçok özelliği baştan tasarlanan AKSUNGUR, tam mühimmat kapasitesiyle ilk kez yaklaşık 28 saat havada kalarak, büyük bir heyecana neden oldu. Başarısını 49 saatlik bir uçuşla taçlandıran insansız hava aracı, TUSAŞ tesislerinden kontrol edilerek, 12 MAM-L ile gerçekleştirdiği uçusun yanı sıra, 49 saatlik uçuşunda ise Roketsan tarafından geliştirilen TEBER güdüm kitli mühimmatla ilk test atışını yaptı. AKSUNGUR, 20 bin feet irtifada yaptığı bu uçuşta rotasını ay ve yıldız şeklinde oluşturarak, şanlı bayrağımızı gökyüzüne çizdi.

Önerilen İçerik: AKSUNGUR F-16’ların yükünü azaltacak


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Havada kalış süresinin gittikçe artmadı çok önemli belki ama, başka önemli parametreler de var.
    Bu platformların yerle veya uyduyla haberleşmesini önlemek veya saptırmak için rakip elinden geleni
    yapacak, bu normal. İnsanlı platformlar da onu düşürmeye çalışacak, ki bu da normal. Biz bunu önlemek, ve işimizin görülmesi noktasında neredeyiz ? Bu işlere daha dün başladık sayılır, bakın daha şimdiden nerelere geldik, ileride daha da iyi olacağız. Yeter ki gevşemeyelim. Hani meşhur şarkıdır :
    “Rabbimin bir nimeti varsa” diye başlayan. Ne iyi oldu ki Predator’ları Reaper’ları satmadılar bize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu