Bilişim A.Ş.’den savunma sanayi için yerli yazılım atağı

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 2021 Yılı Performans Programı’na göre, 2021 yılında savunma ve havacılık ihracatının 6,2 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Dışa bağımlılığı azaltmak ve ihracatı artırmak için savunma sanayi alanında kullanılan yazılımların yerelleşmenin önemine dikkat çeken Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, “Yerli ve milli yazılımlar, hem ülkemizi hem de sektörü daha güçlü bir konuma taşıyacak” dedi.

Savunma sanayi alanında dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik başlatılan yerelleşme çalışmaları hızla sürüyor. Özkaynaklarla üretilen savunma sanayi ürünlerinin beyni olarak nitelendirilen yazılımların da yerli imkanlarla geliştirilebilmesi büyük önem taşıyor. Teknolojide yerlileşmenin Türkiye’nin dünya üzerindeki gücünü artıracağına dikkat çeken Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, savunma ve havacılığın dijital karnesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

STM Banner

2023 yılı için konulan 10,2 milyar dolarlık savunma sanayi ihracat hedefine ulaşmak için 2021’in oldukça önemli bir eşik olduğunu ifade eden Hüseyin Erdağ, “Türkiye’deki yerli ve milli yazılımların bilişim alanına yapılan yatırımlardan sonra daha da arttığını görüyoruz. Bu yatırımlar bilişim sektörü adına son derece sevindirici. Çünkü yerli ve milli yazılımlar sadece kurumlara artı değer yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayarak ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarıyor. İnanıyoruz ki yerli ve milli yazılımlar hem ülkemizi hem de kurumları daha güçlü bir konuma getirecek” dedi.

“Yerli yazılımlar yerel mevzuat ve koşullara daha kolay uyum sağlıyor”

Yerli yazılım kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik pek çok çalışma yaptıklarının altını çizen Hüseyin Erdağ, “Bilişim A.Ş. olarak 35 yıldır bu sektörde çözümler üretiyor ve katma değer yaratıyoruz. Yerli ve milli yazılım tercih edilmesinin faydalarını kurumlara anlatıyor, deneyimlemelerini sağlıyoruz. Türk savunma sanayinde yerli ve milli yazılımların tercih edilmesi, veri güvenliği ve gizlilik konusu başta olmak üzere, yüzde yüz koruma sağlayacak pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Ülkelerin kendi koşullarına göre hazırladığı yazılımlardan farklı olarak, bizim yazılımlarımız yerel mevzuata ve koşullara daha kolay uyum sağlıyor. Yabancı yazılımlara göre çok daha esnek olduğumuz için, kurumların verimliliğini ve kârlılığını artırıyoruz” diye konuştu.

Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ - 2

“Bayrağımızı dünyaya taşıyacağız”

2021 yılına ilişkin hedeflerini de aktaran Hüseyin Erdağ, “2019 şirketimiz için değişim yılıydı. 2020’de ise pandemiye rağmen %40 büyüme kaydettik. 2021 ise gerek iş ortaklıklarımız ve diğer kanallarımız, gerekse bulut ürünlerimizle bayrağımızı dünyaya taşıdığımız bir yıl olacak. Bu kapsamda kurumumuzun içinden çok önemli iş ortakları çıkardığımız gibi, sektörün önemli kuruluşlarıyla ortaklık kurmak için görüşmeler yapıyoruz. Yurt içinde uzun süredir kullanılan, başarı ve tecrübe kazanmış ürünlerimizin, aynı başarı grafiğini yurt dışında da yakalayacağına inanıyoruz. %100 yerli ve milli yazılımlarımızla Türkiye’nin önde gelen kurumlarına dijital dönüşüm uygulamalarımızı sunarken, geliştirdiğimiz Dijital Yol Haritası ile işlerini analiz etmelerine de destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilişim AŞ Hakkında: 35 Yıllık Bilgi Birikimi ve Güven

Bilişim AŞ Prof. Dr. Aydın Köksal tarafından 1985 yılında kurulmuş olan Türkiye’deki en köklü yazılım evlerinden birisidir. Türkiye’de öncü olmak amacıyla kurulan Bilişim AŞ, kurucusunun deyimiyle “Bilişim teknik bilimini ulusal bir kalkınma aracı olarak kullanma ve toplumumuzu bilişim toplumuna dönüştürme” misyonuyla 35 yıldır sadece yazılım alanında hizmet vermektedir. Kurucu Prof. Dr. Aydın Köksal ülkemizdeki bilişim sektörünün başlangıç ve gelişimine çok önemli katkılar sunmuş, bilgisayar, bilişim, yazılım, donanım, iletişim gibi 3000’i aşkın kelimeyi Türkçemize kazandırmıştır.

Bilişim A.Ş.

İşiniz İçin Uçtan Uca Çözümler Sunan Ürünler:

bilişimHR İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, çoğu İstanbul ve Ankara’da olmak üzere kamu ve özel sektörün önde gelen kurumlarında yaygın biçimde kullanılmaktadır. Çeşitli platformlarla bütünleşik (entegre) versiyonları ile yaklaşık yarım milyon çalışanın bordroları bu ürünümüzle hesaplanmaktadır.

bilişimERP Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi, özellikle endüstriyel üretim sektöründeki kurumların bütün iş süreçlerini ve kaynaklarını etkin bir biçimde yönetmeyi amaçlayan kalite odaklı, web tabanlı, bütünleşik bir yazılım ürünüdür. Sistemin mobil ortamda çalışan uygulamaları sayesinde, üretim/stok gerçekleştirim bilgilerinin veri girişi ve izlenmesi yenilikçi bir çizgide başarıyla yapılmaktadır.

bilişimBI Yeni Nesil Bilişim İş Zekâsı Sistemi, kolay kullanılır, zengin görsel raporlama ve çözümleme yeteneklerine sahip, farklı yapısal ve yarı yapısal veri kaynaklarını birleştirebilen, gereksinim değişikliklerine hızla uyum sağlayabilen yenilikçi bir İş Zekâsı ürünüdür.


Kayna: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu