STM bu yıl da en güçlü 100 savunma şirketi içerisinde

Roketsan-ATMACA-Banner

Savunma sanayiinde, askeri deniz platformları otonom drone sistemleri ve siber güvenlik çözümleriyle öne çıkan STM, bu yıl da dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen Defence News Top 100’de yerini aldı.

Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesinde kritik bir rol üstlenerek yerli teknolojiler geliştiren ve bu kabiliyetini dost ve müttefik ülkelere taşıyan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., ilk kez 2018 yılında girdiği ve dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinin sıralandığı Defence News Top 100 listesinde bu yıl da yer alarak, üç yıldır küresel savunma sektöründe Türkiye’yi temsil ediyor.

STM Banner

Yıllık 485 milyon dolarlık cirosuyla, alanında dünyanın en güçlüleri arasında yer alan ve Defence News Top 100‘teki 7 Türk şirketinden biri olan STM, yüksek nitelikli insan gücüyle, askeri deniz platformları, otonom sistemler, siber güvenlik, uydu ve radar teknolojileri, komuta kontrol sistemleri, sertifikasyon ve danışmanlık alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin savunma sanayiindeki ihtiyaçlarını ileri teknolojili ürünleriyle karşılayan şirket, sektöre rekabetçi, yenilikçi ve akıllı teknolojik çözümler geliştirmek odağıyla yol alıyor.

Askeri deniz araçlarının tasarımı, modernizasyonu ve inşasındaki kabiliyetleriyle dikkat çeken STM, ana alt yüklenicilerden biri olduğu MİLGEM Ada Sınıfı Korvetler Projesi’nde ilk 4 gemiyi, yüzde 70 yerlilik oranıyla, dünyanın en aktif donanmalarından biri ve NATO üyesi olan Türk Donanması’na teslim etmişti. MİLGEM’lerden sonra yine Türk Donanması‘nın ihtiyacı kapsamında İ Sınıfı Fırkateyn projesinin de ana yükleniciliğini üstlenen STM, projeyi en az %75 yerlilik oranıyla 2023 yılında teslim etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliği taşıyan Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk‘un da ana yükleniciliğini üstlenen şirketin, donanmanın denizaltı modernizasyon ve inşa projelerinde de kritik görevleri bulunuyor.

MİLGEM

Kabiliyet ve hizmetlerini, yurt dışındaki dost ve müttefik ülkelere kazandırmak üzere ihraç da eden ve geçtiğimiz yıllarda Türk savunma sanayinin tek seferde gerçekleştirdiği en büyük askeri gemi ihracat projesine imza atan STM, Pakistan Donanması için tasarladığı ve Karaçi’de inşa edilerek teslim edilen Denizde İkmal Gemisi PNS MOAWIN’in yanı sıra; yine Pakistan’ın sahip olduğu Agosta 90B Khalid Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunda da ana yüklenici olarak faaliyetlerini sürdürüyor. STM, Pakistan için, Türkiye tarafından üretilecek 4 adet Ada Sınıfı Korvet Projesinde ana tahrik sisteminin tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik kabiliyetiyle de görev alıyor.

STM‘nin, kendi teknolojisiyle geliştirdiği ve otonom hareket edebilen, öğrenebilen, karar verebilen mini insansız hava araçları (İHA) ailesinden KARGU (Otonom Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi) ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) yurtdışı operasyonlar da dahil olmak üzere sınır güvenliğinde etkin bir biçimde kullanılıyor. STM aynı zamanda İHA platformlarının GPS’ten bağımsız görev yapabilmelerine imkan sağlayacak Kerkes Projesinin de ana yükleniciliğini yapıyor.

Şirket, siber güvenlik alanında ise, ülkesinde bir ilke imza atarak hayata geçirdiği STM Siber Füzyon Merkezi sayesinde, siber tehdit istihbaratı hizmeti veriyor ve henüz tehdit oluşmadan ya da oluşan tehdit bir zafiyet yaratmadan tespit edebiliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu