SSİK’te organizasyon güncellemesi

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanlığı kararı ile savunma sanayii sektörünün karar mekanizması olan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK)’nin organizasyon yapısında değişikliğe gidildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından imzalanan ‘71’ numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, “7 sayılı Savunma Sanayii Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Milli Savunma Bakanı,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanayi ve Teknoloji Bakanı,” ibaresi eklenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

STM Banner

Özetle; Sanayi ve Teknoloji Bakanı da bundan sonra Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde bulunacak. SSİK halihazırda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat OKTAY, Hazine ve Maliye Bakanı Lutfi ELVAN, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar GÜLER ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’den oluşuyor.

SSİK Nedir?

SSİK

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), 3238 sayılı Kanun çerçevesinde oluşturulmuştur ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)’nın karar mekanizmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan SSİK’in görevleri şunlardır:

  • Savunma sanayiinin geliştirilmesi için tespit edilen genel strateji ve ilkeler istikametinde kararlar almak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri için Stratejik Hedef Planına ve Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik önceliklerine göre temini gerekli olan modern silah, araç ve gereçlerin üretimi, yurt içinden gereği halinde yurt dışından tedariki hususunda karar almak,
  • Kamu ve özel sektörün yabancı sermaye ve teknoloji katkısı ile savunmaya yönelik üretim tesisleri kurma imkânlarını araştırmak, yönlendirmek ve tahakkuk planlarını takip etmek, bu gibi tesislerin kuruluşuna gerektiğinde Devletin iştiraki için prensip kararı almak,
  • Sağlanacak modern silah, araç ve gereçlerin araştırılması, geliştirilmesi, prototip imalî, avans verilmesi, uzun vadeli siparişler ve diğer malî ve ekonomik teşviklerin tespiti istikametinde Savunma Sanayii Başkanlığı’na talimat vermek,
  • Savunma sanayii ürünleri ihracatı ve offset ticareti ile karşılıklı ticaret konusunda kararlar almak,
  • Savunma sanayii ile ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak,
  • Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun kullanım esaslarını tespit etmek.
  • Savunma sanayii alanındaki insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla Fondan verilecek eğitim destek miktarlarının belirlenmesi ve personele yapılacak ödemeler hususlarında karar almak.

SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu