SUNGUR Hava Savunma Füzesi Envanter Girdi

Roketsan-ATMACA-Banner

SUNGUR Portatif Hava Savunma Füzesi’nin omuzdan atılan versiyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. SUNGUR Füzesi, alçak irtifadaki hava hedeflerinin imhasına görev yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan tarafından milli imkanlarla geliştirilen SUNGUR Portatif Hava Savunma Füze Sistemi’nin hizmetine girdiğini açıkladı. Daha önce kaideye monteli şekilde araçtan atışı gerçekleştirilen SUNGUR’un, omuzdan atılan yani MANPADS konfigürasyonu ilk kez görüntülendi.

STM Banner

Konuyla ilgili olarak Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, “Portatif hava savunma füze sistemimiz SUNGUR, platformlardan sonra tek er tarafından omuzdan atılan versiyonuyla da Mehmetçiğin hizmetinde! İHA’lar, jetler ve helikopterlere karşı etkili olan SUNGUR Silah Sisteminin ilk kafilesini TSK’ya teslim ettik. Hayırlı olsun!

Artık yurt dışına bağımlı kalmayacağımız bu sistemin tasarım, geliştirme ve üretiminde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Her zaman söylüyoruz. Bir şey insan yapısıysa biz en iyisini yapabiliriz. Bu vatan ve bu millet aşkıyla çalışan savunma sanayii ailemize selam olsun!” ifadelerine yer verildi.

SUNGUR Füzesi Özellikleri

Roketsan tarafından HİSAR ve Stinger projelerinden elde edilen tecrübelerle geliştirilen SUNGUR, hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahiptir. Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) Arayıcı Başlık kullanabilme kapasitesine sahip 8 kilometre menzilli SUNGUR, üstün özellikleri dolayısıyla dördüncü nesil MANPADS olarak nitelendirilmektedir.

SUNGUR Füzesi, 4 ila 4.5 kilometre yükseklikteki hedeflere nüfuz edebilmektedir.

IIR Arayıcı Başlık kullanması hasebiyle SUNGUR Füzesi, çok yüksek bir isabet yüzdesine sahiptir. Dünya’nın en modern MANPADS’leri arasında gösterilmektedir. SUNGUR Füzesi, sadece isabet yüzdesi değil; menzil ve irtifa limitleri açısından da ilk sıralarda bulunuyor.

SUNGUR

Yakın gelecekte Roketsan’ın, SUNGUR Füzesi üzerinden bir havadan-havaya füze sistemi geliştireceği tahmin ediliyor. Ayrıca yine SUNGUR Füzesi üzerinden deniz platformlarında kullanılacak bir yakın hava savunma füze sistemi, LEVENT Projesi kapsamında geliştirilmektedir.

ÖNERİLEN İÇERİK: Seri Üretim KTJ-3200 Motorları İlk Kez Görüntülendi


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu