Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi SAGA Çağrısı yapıldı

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi konularında Savunma Sanayii Ar-Ge Geniş Alan (SAGA) Çağrısı’na çıkıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Sürü Zekâsı Teknolojileri OTAĞ çalışmaları sonrasında 7. Ar-Ge Paneli’nde, Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi konularında Savunma Sanayii Ar-Ge Geniş Alan (SAGA) Çağrısı’na çıkılmasına karar verildi.

STM Banner

Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi SAGA Çağrıları kapsamında çalışılması hedeflenen alanlar aşağıda listelenmektedir.

  • Hareketli Tasarsız Ağlar (MANET, VANET, FANET vb.) ve Dağıtık Ağ Yönetimi
  • 4G/5G’nin Askeri Uygulamaları
  • V2X (Vehicle to Anything)
  • Kendi Kendini Onaran Ağ Yapıları
  • Esnek Ağ Protokolleri
  • Dağıtık Sistemlerde Spektrumun Etkin ve Verimli Kullanımı için Girişim Yönetimi
  • Planlama Gerektirmeyen ve Ölçeklenebilir Yapıya Sahip Ağ Kurulumu
  • Mm Dalga Boyu Haberleşme
  • Boyut, Ağırlık ve Güç Tüketimi Bakımından Düşük Bütçeli Haberleşme Sistemleri
  • Ultra Geniş Bant Dalga Şekli Tasarımı

SAGA’nın Amacı:

İşbu SAGA ile Sürü Haberleşme Teknolojileri alanında, başvuru sahiplerinin konu ile ilgili yeteneklerinin, yetkinliklerinin, fikirlerinin ve Ar-Ge proje önerilerinin değerlendirilerek konuya yönelik başlatılacak projelerin ve proje modellerinin belirlenmesi hedeflenmektedir.

Sürü İHA

SAGA’nın Kapsamı:

Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi isimli SAGA ile Sürü Zekâsı OTAĞ çerçevesinde yürütülen çalışmalar neticesinde belirlenen öncelikli konuları içeren Sürü Haberleşme Teknolojileri Geliştirilmesi isimli SAGA ile milli yeteneklerin ve ihtiyaçların belirlenerek, kritikliği bulunan ve ihtiyaçlara yönelik çevik çözümlerin üretilebileceği teknolojilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

SAGA’ya cevaplar; SSB Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Portalı’na üye olunarak erişilebilecek olan “Çevrimiçi SAGA Başvuru Formu” doldurmak suretiyle verilecektir. Başvurunun işleme alınması için SSB Ar- Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanlığı’na hitaben yazılmış, proje önerisinin adını içeren, firma/kurum/kuruluş adına yetkili kişinin imza ve kaşesinin yer aldığı dilekçenin hazırlanıp, taranarak başvuru esnasında “Doküman Ekle” adımında başvuruya eklenecek dosyalarla birlikte en geç 17/05/2021 tarihine kadar yüklenmesi gerekmektedir.

SAGA’ya başvurmak için buraya tıklayınız…


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu