Türk Tipi Uçak Gemisi ve İsterler

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk savunma sanayi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına binaen milli ve azami oranda yerli imkanlarla “Türk Tipi Uçak Gemisi”ni üretmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; 23 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen TCG İSTANBUL (F-515) Fırkateyni’nin denize indiriliş töreni esnasında yaptığı açıklamada, “ANADOLU’dan sonra gelecek yerli ve milli uçak gemimiz için görüşmelere başladık.” ifadelerinde bulunmuştu.

STM Banner

Yine ERDOĞAN tarafından 23 Ağustos 2020 tarihinde yapılan açıklamada ise “Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu’yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhâlde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım.” ifadelerine yer verilmişti.

Türk Tipi Uçak Gemisi

SavunmaSanayiST.com tarafından alınan duyumlara göre; Türk savunma sanayi, Türk Tipi Uçak Gemisi’nin üretimi için çalışmalara başladı. Edinilen bilgiye göre Türk Tipi Uçak Gemisi; 50 bin tona yakın deplasmana, 1800 personel kapasitesine ve hem F-35B gibi Kısa Kalkış – Dikey İniş (STOVL) hem de katapult ile kalkış yapabilecek uçar platformlara uygun altyapıya sahip olacak.

Türk Tipi Uçak Gemisi için gerekli görev gücü ve personel planlanmasının ise Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yakın gelecekte gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Önerilen İçerik: Ukrayna’dan MİLGEM Korveti siparişi


Kaynak: SavunmaSanayiST.com özel haberidir. SavunmaSanayiST.com kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir.

  Sarsılmaz

5 Yorum

  1. Kendimiz geliştirmedikten sonra STOVL uçağa sahip olmamız zor.Abd ve yandaşları bunu vermeyeceklerdir.biz de katapult sistemine göre tasarım yapalım.Nasıl olsa diğeri dikey iniş kalkışta sıkıntı yaşamaz.Çinin yaptığı gibi su35 uçakları kullanabiliriz.katapult Sisteminde onları kullanıyor Çinliler.

  2. 2030-2035 arasi hizmete girmesi düşünüldüğüne göre mmu’nun donanma türevi daha makul olur.yanına da mius gibi muharip İHA oldu muydu dadundan yinmez.

  3. Bence MMU ya da F35C iyi seçenek çünkü ikisi de 5. nesil. Gerekirse Çin gibi Sukhoi kullanmamız da iyi bir seçenek ama MMU’nun uçak gemisi uyumlu versiyonunu geliştirip uçak gemimizi de MMU’ya göre tasarlamamız en iyi hamle olur.

    1. MMU dediğin uçağın uçuşu başlangıç seviyesi en iyi ihtimal 2030 görünüyo daha sonra deniz versiyonu gelecek zaten ama 2035 mi olur 2040 mı olur bilmem

      1. MMU’nun uçak gemisine uygun versiyonunu geliştirmek bence yaklaşık 2 ya da 3 yıl alır. Belki de şu an devam eden son tasarım evresinde MMU’yu uçak gemisine uygun tasarlamaya karar verirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu