Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı

Roketsan-ATMACA-Banner

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Yüksek Askeri Şura’nın kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 12.15’te başladı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de hazır bulundu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki basına kapalı toplantı, 45 dakika sürdü.

STM Banner

YAŞ KARARLARI ONAYLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. TSK’nın komuta kademesinde bir değişiklik olmadı.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

YAŞ kararları kapsamında 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

YAŞ kararlarına göre, 30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.

YAŞ kararlarıyla Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti


 

  Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Gençliğimde bazı paşaların ileride 1.Başkan olacağı falan basına akseder, gazeteler de çarşaf çarşaf yayınlardı bunları.Her Teğmen General olabilir mi ? Donanmamızda neredeyse gemi başına bir Amiral düşmüyor mu?” Sen ne anlarsın ?” denebilir. İngiltere’de Major (binbaşı) rütbesi çok önemlidir, genelde buradan da emekli olunur. Genelkurmayda insan kafasını sallasa elinde dosyalarla oradan oraya giden albaylara çarpmaz mı ? Yaş kararları politikmiş. Olabilir. Her iktidar kendi kadrosu ile çalışmak istemez mi? Onun hakkı bunun hakkı yenmişmiş. Özür dilerim, burası yorum yeri, düşüncem böyle. Bir askerin ülkesini diğerinden daha az veya çok sevdiği düşünülebilir mi ? Sadece şimdiki değil, ilerideki hükümetler için de böyle olmalıdır bu. Son söz seçilmiş, meşru iktidarındır. Davul benim boynumda,tokmak senin elinde. Bütün batı ülkelerinde de bu böyledir. Yaş kararlarını
    siviller anlamaz, anlaması da gerekmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu