ASELSAN’dan kritik elektro-optik yatırımı: 40 milyon dolar

Roketsan-ATMACA-Banner

ASELSAN, 40 milyon dolarlık yatırımla FLIR üretim tesisi kurulacağını açıkladı. Üretim kapasitesini artıracak bu tesiste, hava araçları için elektro-optik sistemler üretilecek.

40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek Elektro-Optik Üretim Tesisi, ASELSAN üretim kapasitesini artıracak. 7 bin metrekarelik üretim alanına sahip olacak bu tesis aynı zamanda, Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük temiz odasını da barındıracak.

STM Banner

Konuyla ilgili ASELSAN tarafından yapılan paylaşımda, “40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen FLIR üretim tesisi ile önemli bir kapasite artışı sağlıyoruz. Artan talebe yanıt vermek amacıyla devreye alınan tesiste, ASELFLIR, TOYGUN ve KARAT ürün aileleri başta olmak üzere hava araçları için geliştirilen elektro-optik sistemlerin üretimi gerçekleştirilecek.” ifadelerine yer verildi.

ASELSAN tarafından yürütülen aselsaneXt Dönüşüm Programı çerçevesinde, bu tesise önümüzdeki üç yıl içinde 30 milyon dolarlık ek yatırım da yapılması planlanıyor. Yeni tesisin, ASELSAN’ın üretim kapasitesini artırıp daha geniş bir ürün yelpazesi sunması hedefleniyor.

Yüksek Katma Değerli Üretim

ASELSAN’ın ürettiği elektro-optik sistemler, kilogram başına 20 bin doları aşan ihracat değeriyle öne çıkıyor. Seri üretime geçiş, ASELSAN’ın küresel rekabet gücünü artırırken nitelikli istihdam sağlamayı ve şirketin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmasını destekleyecek.

ASELFLIR-500

ASELFLIR Serisinin Geniş Kullanım Alanı

ASELFLIR serisi, hava, kara ve deniz platformlarında çeşitli görevleri desteklemek üzere farklı modellerde geliştirilmiş bulunuyor:

  • ASELFLIR-600, yüksek irtifada uzun süre havada kalabilen insansız hava araçları (HALE sınıfı İHA/SİHA/TİHA) ve ağır sınıf taarruz helikopterlerinde kullanılıyor.
  • ASELFLIR-500, hem döner hem de sabit kanatlı hava platformlarında, insansız hava araçları, helikopterler ve sabit kanatlı uçaklarda görev yapıyor.
  • ASELFLIR-400, döner ve sabit kanatlı hava platformlarının yanı sıra, insansız kara ve deniz keşif araçlarında, paletli ve tekerlekli kara araçlarında aktif olarak yer alıyor.

MMU-EOTS

TOYGUN ve KARAT: Gökyüzünün Gözü

Elektro Optik Sensör Sistemi (TOYGUN), insanlı ve insansız muharip uçak sistemlerinde hedefleme ve keşif/gözetleme görevlerinde kullanılıyor. Gelişmiş sensör teknolojisi sayesinde yüksek doğrulukla hedef takibi sağlıyor.

Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi (KARAT) ise, hem insanlı hem de insansız muharip uçak sistemleri için tasarlanmış bulunuyor. Sistem, sabit ve döner kanatlı uçaklarla insansız hava araçlarında, hava hedeflerini kızılötesi algılama ve takip amaçlı kullanılıyor.

ASELSAN’dan NATO’ya ASELFLIR-500

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, daha önce yaptığı bir açıklamada, savunma sektöründe dünya genelindeki büyüme oranı yüzde 4 olarak kaydedilirken, ASELSAN’ın bu oranı 3’e katlayarak yüzde 12 büyüme gerçekleştirdiğini belirtmişti. Akyol, “Bu yıl ASELFLIR-500 kameramızı Baykar firmamızla birlikte NATO üyesi bir ülkeye ihraç etmeyi başardık. Bir yıl içerisinde 14 ülkeyle sözleşme imzaladık. Hava savunmada artık ihracat aşamasına geçiyoruz. Özellikle AESA radar teknolojisinde hem denizde hem karada yeni ihracat sözleşmeleriyle daha yüksek katma değerli ürünler sunma imkânı yakaladık.” açıklamasında bulunmuştu.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com / ASELSAN

  CANiK
Başa dön tuşu