Roketsan dünyanın en köklü havacılık organizasyonlarından biri olan Fransa’daki Paris Air Show’a güçlü bir katılım gösteriyor. 19-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlik ile Avrupa’nın kalbi olan Paris’te dünyanın en büyük savunma ve askeri havacılık şirketleri ile boy gösteren Roketsan, önemli görüşmelere de imza atıyor.
Bu yıl 35’inci yaşını kutlayan Roketsan, Paris Air Show’da son teknoloji füze, roket ve mühimmat teknolojilerini sergiliyor. 19-25 Haziran 2023 tarihleri arasında 54’üncüsü düzenlenen Paris Air Show, sektörün en önemli oyuncularını bir araya getiren köklü bir organizasyon olarak önem taşıyor.
Roketsan da bu fuara yaptığı güçlü katılımla hem Avrupa hem de dünya genelindeki işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor. Roketsan, Paris Air Show’da dünyadaki muadillerine göre fiyat performans açısından öne çıkan ve tüm dünyada tercih edilir hale gelen ürünleri ve tecrübeli kadrosuyla katılıyor.
Şirketin etkinlikte sergilediği ürünler ise şu şekilde:
- Muharebe sahası derinliklerinde yoğun bir şekilde korunan kara ve hareketli deniz hedeflerine karşı havadan karaya/satha kullanılan Stand-Off Mühimmatı SOM-J,
- SİHA’larla birlikte başarısını dünyaya kanıtlayan Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T,
- Hava, kara ve deniz platformlarından atılabilen seyir füzesi ÇAKIR ve Genel maksat bombalarını akıllı hale getiren TEBER Güdüm Kiti olarak sıralanıyor.
Katılımcılar bu son teknoloji ürünleri Roketsan’ın HALL4/E78 numaralı standında yakından inceleme fırsatı buluyor.
ÇAKIR Seyir Füzesi
Milli imkanlarla Roketsan tarafından geliştirilen ÇAKIR Seyir Füzesi Ailesi’nin lansmanı, 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplamda 3 ayrı grupta 8 farklı füzeyi içeren 150+ kilometre menzilli ÇAKIR Füze Ailesi ile birçok güvenlik biriminin ihtiyacı, eşzamanlı olarak karşılanabilecek.
Modüler bir mimaride geliştirilen ÇAKIR Füze Ailesi; Gemisavar Füze (IIR, RF, Hibrit), Elektronik Harp Füzesi, Seyir Füzesi (IIR, RF, Hibrit) ve Sürü Sensörlü Seyir Füzesi olmak üzere dört ana grupta geliştiriliyor. Böylelikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor.
150+ kilometre menzile sahip ÇAKIR Füzesi, 275 kilogramlık ağırlığıyla öne çıkıyor. Menziline göre oldukça hafif sayılabilecek ağırlığı sayesinde ÇAKIR Füzesi, faydalı yük kapasitesi oldukça kısıtlı olan hava platformlarında dahi çoklu bir şekilde taşınabiliyor.
Yaklaşık 70 kilogram ağırlığında bir ‘Yüksek Patlayıcılı Yarı Delici Parçacık Etkili Termobarik’ harp başlığına sahip olan ÇAKIR Füzesi, zırhlı veya zırhsız bütün hedeflere karşı etili olabiliyor.
Kaynak: SavunmaSanayiST.com