Güney Kore Savunma Tedarik Programı Yönetimi (DAPA) İdaresi, İnsansız Kara Aracı (İKA) geliştirme faaliyetlerinde sona yaklaştı. DAPA, 6×6 konfigürasyonunda İKA geliştiriyor.
6×6 İnsansız Kara Aracı’nın (İKA) geliştirilmesi, Savunma Tedarik Programı Yönetimi (DAPA) İdaresi’ne bağlı Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından yönetildi. Ana yüklenici şirket Hanwha Defense, insansız aracın geliştirilmesi ve iletişim ile gözetleme sistemlerinin 6×6 platformuna entegre edilmesinden sorumluydu.
Hanwha Defense sözcüsü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz İnsansız Kara Aracı, mekanize birimler tarafından bozuk yollar da dahil olmak üzere çeşitli arazilerde uzaktan yönlendirmek için kullanılabilir. Araç; keşif, hedef yönlendirme, angajman gibi birçok farklı operasyonu yürütmek üzere tasarlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Güney Kore’nin İnsansız Kara Aracı geliştirme projesi, 2018 yılında operasyonel yeteneklerin test ve değerlendirilmesinin yanı sıra kilit teknolojilerin hazır olup olmadığına odaklanarak başlamıştı. Geçtiğimiz Aralık ve Şubat ayları arasında gerçekleştirilen son saha denemeleri sırasında İnsansız Kara Aracı’nın sunmuş olduğu önemli operasyonel kabiliyetleri, envantere alınacak kadar başarıyla karşılandı.
İKA, 2021 yılının Mart ayında; otonom sürüş, engel algılama/kaçınma ve gözlem de dahil olmak üzere insansız teknolojilerde “Teknoloji Hazırlık Seviyesi (TRL) 6’ya ulaştı. TRL 6, tam ölçekli sistem geliştirme çalışmalarına devam etmek için en önemli basamak olarak kabul ediliyor.
Hibrit güç sistemlerince desteklenen İKA, uzaktan komuta veya otonom olarak çalışacak. Araç, iletişim kaybı durumunda önündeki kişiyi takip etme, seyahat rotası kontrolü, engel algılama/kaçınma ve yol planlaması gibi sofistike insansız işlevlere sahip.
Araç, Hanwha Defense tarafından geliştirilen uzaktan komutalı silah istasyonuna monte edilmiş bir makineli tüfekle donatılmıştır.
ÖNERİLEN İÇERİK: İnsansız Denizaltı Avcısı ULAQ ASW/DSH geliyor
Kaynak: SavunmaSanayiST.com