Kara Kuvvetleri’ne STA teslimatı devam ediyor

Roketsan-ATMACA-Banner

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Silah Taşıyıcı Araç (STA) projesi kapsamındaki PARS ve KAPLAN STA teslimatlarına devam ediyor.

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına binaen başlatılan Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi, başarıyla sürüyor. FNSS Savunma Genel Müdürü ve CEO’su Nail KURT, 23 Haziran 2020 tarihine kadar Kara Kuvvetleri’ne 26 adet STA aracı teslim edildiğini ve son iki aracın ise Roketsan tarafından geliştirilen Orta Menzilli Tanksavar (OMTAS) Füzesi Kulesi ile donatıldığını açıklamıştı. FNSS, Tanksavar Füzeleri ile donatılan PARS 4×4 ve KAPLAN-10 araçlarının üretim faaliyetleri ile teslimatlarına hızla devam ediyor.

STM Banner

Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile yürütülmekte olan sözleşme görüşmelerinde sona gelinmiş ve 27 Haziran 2016 tarihinde, Savunma Sanayii Başkanlığında düzenlen törenle Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi Sözleşmesi imzalanmıştır.

İhale süreci proje kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan ve yurtiçinde geliştirilmiş olan tanksavar füzelerinin, muharebe etkinliğini arttıracak şekilde, projeye özel geliştirilecek tanksavar kuleleri ile zırhlı araçlara entegre edilmesi planlanmıştır. Proje ile paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 adet Tanksavar sistemi tedarik edilecektir. Modern Atış ve Komuta Kontrol yeteneklerine sahip olarak geliştirilen tanksavar silah sistemi kuleleri, atışa hazır tanksavar füzesinin yanı sıra, 7.62 mm makinalı tüfek ile teçhiz edilmiştir.

Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi

FNSS, KAPLAN araç ailesinin en hafif üyesini STA projesi kapsamında paletli tip (184) ve PARS 4×4 aracını ise tekerlekli tip (76) tanksavar aracı olarak üretmektedir. Bu kapsamda ilk seri üretim STA teslimatı, Mart 2020’de Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmiştir.

STA araçları, Türk Kara Kuvvetleri envanterinde bulunan Rus menşei KORNET-E ile Roketsan tarafından yerli imkanlarla geliştirilen OMTAS Tanksavar Füzesi’ni kullanmaktadır.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

2 Yorum

  1. merhaba tsk mızın yeni göz bebeği olan kaplan ve pars sta larda eksik olan yakın koruma otomatik 7.62 lik makineli tüfek ihtiyac olur. diye düşünüyorum ,ağırlık yapsada bu konu bu ve bu gibi araçlarda düşünülmeli. ve bu araçlatrda 2 si tank savar 2 side kısa ve orta hava savunm a füxeşeri ile [stingır] gibi konseptlerlede kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu