SONGAR Drone Sistemi Tüm Versiyonlarıyla IDEF’21’de Tüm Salonlarda

Roketsan-ATMACA-Banner

Asisguard tarafından geliştirilen SONGAR Drone Sistemi 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21) ‘nda sergileniyor.

Asisguard’ın güvenlik güçleri tarafından da sahada başarıyla kullanılan ve sürekli geliştirilen Songar drone sisteminin silahlı ve bombaatarlı versiyonlarının yanı sıra füze, lazer silah, Togan özel geliştirilmiş mühimmata kadar tüm uygulamaları IDEF’21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda ilk kez bir arada hem Asisguard’ın hem de birlikte çalıştığı firmaların stantlarında da sergileniyor.

STM Banner

Füze, Lazer Silah ve Bombaatar Versiyonları Bir Arada

Alanında birçok ilklere sahip otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş Songar, gerçek zamanlı gündüz ve termal görüntü aktarım sistemiyle öne çıkıyor. Tekli veya çoklu drone sistemiyle, hedef bölgenin belirlenmesi, tehdidi etkisiz hale getirme, operasyon sonrası analiz için veri ve video kaydı gibi kritik birçok görevi yerine getiren Songar geliştirilen versiyonlarıyla sahada çok daha etkin hale geliyor.

SONGAR
SONGAR

İlk otomatik makineli tüfekten sonra “bomba atar” özelliği de eklenen SONGAR’da sistemi geliştirmeye ve faydalı yük modelleri eklemeye devam ediliyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen millli drone sistemine TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen boyut, maliyet etkinlik ve hassas vuruş kabiliyetleri ile öne çıkan TOGAN mühimmatı entegre edildi. TOGAN mühimmatı SONGAR ile birlikte kullanıldığında; uzak mesafeden tehlikeli hedeflerin maliyet etkin ve güvenli biçimde etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor.

Troy Savunma’nın Roketiyle Entegrasyon

Yakın zamanda Songar’a Troy Savunma roketinin entegre edilmesine ilişkin çalışmalara da başlandı. Aynı zamanda TÜBİTAK BİLGEM’in de üzerinde çalıştığı, Songar’a özel lazer silah konsept tasarımının da entegrasyonu gerçekleştirildi.

4X4 kara aracı entegrasyonu da tamamlanan Songar; artık sınır ve sınır ötesi operasyonlarda pusulara, tehditlere karşı taaruz amaçlı daha etkin şekilde kullanılabilecek.

4x4 Araca Entegreli SONGAR
4×4 Araca Entegreli SONGAR

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve savunma sanayini güçlendirecek ürünler ve sistemler geliştirdiklerini belirten Asisguard Genel Müdürü M. Barış Düzgün “Songar geliştirildiğinden bu yana Türkiye’nin önemli şirketleriyle iş birliklerine imza atarak birçok yeni versiyonunu ortaya çıkarttık. Songar savunma sanayimizde ortak amaç doğrultusunda yerli ve milli ürünler geliştirmenin en somut örneğini teşkil ediyor. Bu sene IDEF’te sadece bizim standımızda değil birlikte geliştirdiğimiz iş ortaklarımızın stantlarında da sizlerle buluşacağız“ dedi. Düzgün, standlarında sergilenen bombaatar entegre edilmiş Songar’ın test için güvenlik güçleri ile beraber denenmeye başlandığını ve geri bildirimlerle sistemin daha da geliştirileceğini vurguladı.

SONGAR Silahlı Drone Sistemi

SONGAR Silahlı Drone Sistemi, askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda, gündüz ve gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş olan, otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş, 10 km yarıçaplı bir menzil içinde görev icra edebilen, gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen, her biri 200 adet 5.56 kalibre 45 mm NATO sınıfı mermi taşıyabilen, özel esnek mermi yolu (mayon) ve otomatik ateşleme mekanizmasına sahip, 2800 metre MSL irtifa içinde görev icra edebilen, yüksek nitelik ve işlevleri açısından İLK MİLLİ; otomatik atış stabilizasyonlu Silahlı Drone Sistemidir.

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen TOGAN Havadan Bırakılan Havan Mühimmatı, kısa süre önce SONGAR’a entegre edilmişti.

TÜBİTAK-SAGE, geçtiğimiz aylarda SONGAR Silahlı Dron Sistemi’den harp başlıklı TOGAN mühimmatının atışının gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

SONGAR - TOGAN
SONGAR – TOGAN

TOGAN mühimmatının SONGAR’dan ilk atışı, 2020 yılı içerisinde duyurulmuştu. Daha önce atışı gerçekleştirilen TOGAN mühimmatı klasik bir harp başlığı taşırken, bugün paylaşılan TOGAN mühimmatının daha yüksek bir patlayıcı etkiye sahip olduğu, infilak anlarındaki farklılıklardan anlaşılıyor. TÜBİTAK-SAGE, daha önce Tendürek Projesi kapsamında Mk-82 Genel Maksat Bombası için termobarik harp başlığı geliştirmişti. Termobarik harp başlıklı mühimmatlar, anti-personel görevlerinde yüksek başarı göstermektedirler. Tendürek’e ilaveten SAGE tarafından birçok harp başlığı projesi yürütülüyor.

ÖNERİLEN İÇERİK: Roketsan’dan LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi Müjdesi


KAYNAK: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz
Başa dön tuşu