F-16 ÖZGÜR Projesi’nde ilk uygulama başarılı oldu

Roketsan-ATMACA-Banner

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 Fighting Falcon savaş uçakları için TUSAŞ tarafından yürütülen ÖZGÜR Projesi’nde, ilk uygulama başarılı oldu.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, gündemdeki konular ile ilgili olarak SavunmaSanayiST.com’a özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. DEMİR, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 Fighting Falcon Blok 30 savaş uçaklarının aviyonik modernizasyonu için başlatılan ve TUSAŞ tarafından yürütülen ÖZGÜR Projesi’ne değindi.

STM Banner

ÖZGÜR Projesi ile ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “ÖZGÜR, artık belirli bir olgunluğa ulaştı. Denedik ve gayet iyi, artık “F-16’larımız ‘ÖZGÜR’leşme yolunda” diyebiliriz. Projenin ilk uygulaması başarıldı. Bundan sonra, uygulamanın yaygınlaşmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

F-16 ÖZGÜR

F-16 Blok 30 ÖZGÜR Projesi

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan ve TUSAŞ tarafından yürütülen F-16 ÖZGÜR Projesi ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 Blok 30 savaş uçaklarının, aviyonik modernizasyonu amaçlanmaktadır.

Modernizasyon kapsamında F-16 Blok 30 savaş uçakları; Milli Görev Bilgisayarı, Sistem Arayüz Birimi, Kokpit Üst Ön Kontrol Paneli, Yakıt Hidrolik Göstergesi, Motor Gösterge Ekranı, Acil Durum Göstergesi, Milli Ses Emniyeti Cihazı, Milli Dost – Düşman Tanımlama (IFF) Sistemi, Çok Modlu Alıcı, Ataletsel Seyrüsefer Sistemi, Arayüz Körleme Birimi, Orta Kokpit Göstergesi ve Renkli Çok İşlevli Gösterge ile teçhiz edilecektir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi okumak için buraya tıklayınız.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

TUALCOM Gif Baner   Sarsılmaz

Bir Yorum

  1. Çok sevindirici. Yapılanlar gördüğüm kadarı ile uçağın performansını arttıracak modernleştirmeler. Gövde ömrünü arttırabilecek çalışmalar da yapılıyor mu ? Bunun için imalatçıdan izin almak gerecek mi ? Onlar da bu izin gerekecekse zorluk çıkaracak mı dersiniz ? F16 ‘ların artık ıcığını cıcığını biliyor olmalıyız. Aklıma örneğin F35’in de ana gövdesini bile imal ediyor olmamız geldi. Biz F16 gövde ömrünü uzatmayı, mecbur kalırsak kendimiz yapabilecek miyiz, teknik açıdan ? Bu arada elbet MMU işini yavaşlatmayıp bilakis hızlandırarak ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu