Türkiye neden sökülecek Brezilya uçak gemisini almıyor?

Roketsan-ATMACA-Banner

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Brezilya’nın NAe São Paulo Uçak Gemisi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

HABERTÜRK’e konuk olan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Türkiye’nin neden Brezilya tarafından emekli edilen NAe São Paulo adlı uçak gemisini satın almadığını açıkladı.

STM Banner

NAe São Paulo Uçak Gemisi’nin oldukça eski ve masraflı bir platform olduğunu vurgulayan Prof. Dr. DEMİR, şu ifadelerde bulundu: “Uçak gemisi yapmak, Türkiye’de gemi sanayii için hiçbir sorun değil. Uçak gemisi yapmak istersek, yarın kolları sıvar yaparız ve uçak fırlatma sistemleri vb. konulara da çalışırız. Ben de konu gündeme gelince, arkadaşlarıma biraz detayına bakın dedim. Çok çok eski bir gemi, masrafları zaten korkunç ve işe yarar bir tarafı yok.” ifadelerine yer verildi.

Brezilya Donanması’na ait NAe São Paulo Uçak Gemisi, İzmir’de sökülerek geri dönüştürülecek.

Türkiye ve Uçak Gemisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; yeni deniz sistemlerinin teslimatı sebebi ile Ağustos 2020’de T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir kez daha uçak gemisi mesajı vermişti.

Cumhurbaşkanı-Erdoğan

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN tarafından yapılan açıklamada, “Kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz. Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Donanmamıza ilk defa katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonunda test ve eğitim gemimiz Ufuk’u hizmete alacağız. Önümüzdeki yıl çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu denizlerimizde göreve çıkacak. Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu’yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhâlde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım.

İHA, SİHA, TİHA yanında insansız ve otonom deniz araçlarının da dâhil olduğu kara, hava ve deniz unsurlarımızın müşterek görev icra edeceği bir seviyeye ulaşmaktır. Bunun için denizaltıdan uçak gemilerine kadar tüm muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli ve millî silah ve sensör sistemleriyle birlikte geliştiriyoruz. Savunma sanayinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor.” ifadelerinde bulunulmuştu.

ÖNERİLEN İÇERİK: Prof. Dr. DEMİR’den S-400 teknoloji transferi açıklaması

Prof. Dr. DEMİR’den S-400 teknoloji transferi açıklaması


Kaynak: SavunmaSanayiST.com

  Sarsılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu