Orgeneral Temel ve Korgeneral Aksakallı emekliye sevk edildi

Roketsan-ATMACA-Banner

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Orgeneral İsmail Metin Temel ve Korgeneral Zekai Aksakallı, kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiler.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 12.15’te başladı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de hazır bulundu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki basına kapalı toplantı, 45 dakika sürdü.

STM Banner

YAŞ KARARLARI:

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ Kararları kapsamında; 2’nci Ordu Komutanı olarak Afrin Operasyonu’nu yöneten ve son olarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Orgeneral İsmail Metin Temel ile Özel Kuvvetler Komutanı olarak uzun süre görev yapan ve son olarak 2’nci Kolordu Komutanı olarak atanan Korgeneral Zekai Aksakallı, kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.
  • Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.
  • YAŞ kararları kapsamında 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.
  • YAŞ kararlarına göre, 30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.
  • YAŞ kararlarıyla Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti

 

  Sarsılmaz

2 Yorum

  1. Burası yorum bölümü ama zülfü yare dokunacak yorumlar elbet buraya uymaz. Eskiden 1.Başkanın, Kuvvet komutanlarının ismi ezbere bilinirdi. İyi mi olurdu, hayır olmazdı. Bu haberinizi okuyan bundan ne anlamalı ? Subay Harbiye’yi bitirince tornadan çıkmış gibi bitirmez, derecesi siciline kazınır, ta ki emekli olana kadar. Subayın politik görüşü elbet olabilir, ama politikaya karışamaz.Bütün medeni batı ülkelerinde de böyledir. Karar makamı mutlaka sivil, seçilmiş yöneticilerdir. İdarenin tercihleri esasır. Eskiden pek böyle olmamıştı. Ülkeyi yönetmeye meraklı asker varsa, Mısırda olduğu gibi darbe yapmaz,üniformasını çıkarır, seçime girer. Onun için haberiniz bana pek birşey anlatmadı, anlatmamalı. Yoksa devamı komplo teorileri oluyor. Sivil idarenin tasarrufudur, irşad olduk. Nokta.

  2. Valla ben darbeden buyana yaşananları hep izledim.Darbe sonrası bende oluşan ilk kanı,ordu içinde üst rütbe fetöcülerin gizlendiğidir.Darbe günü komutanların davranışları olaylara müdahaleleri beni hep Amerikan CİA operasyonları olurya filmlerde aynı şekilde kuşkulandırdı beni.O gün Zekai aksakallının Şehit Ömer Halis Demir’e vur emri vermesi bazen kötü adamın yakalanmasını ve ortaya çıkmasını engelleme olayı gibi gelmişti bana.zaten akabinde kahraman gibi gösterildikten 1-2 yıl sonra geri hizmet şimdide emekliye sevk edildi.Bu benim olayları izleyerek edindiğim düşünce.Zaten doğrusunu hükümet iyi analiz etmiştir.O günü hatırlayanlar vardır,Donanma gemileri denize açılmıştı,komutanlar hep bir yere çekilmişti.olaylar istedikleri şekilde ilerlese idi çoğu bence taraf değiştirecekti.Hala tam temizlendiklerini düşünmüyorum üst rütbede.Alttan en üste tüm kadro iyi incelenmeli.Kahraman zannettiklerimiz o günün planlayıcısı çıkabilirler gün gelince.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu